Pasta na kanapki z makreli z limonką

IMG_5645

Pasta na kanapki z makreli – ekspresowy sposób na zrobienie czegoś super świeżego i bardzo smacznego. Najdłużej zajęło mi obieranie makreli z ości 🙂 Trudno określić ile wyjdzie z podanych składników porcji, bo każdy lubi inną ilość pasty na kanapki. Smacznego!

Składniki na ? porcji

200g makreli wędzonej
100g serka śmietankowego kanapkowego (np. President)
sok z połowy limonki
2 łyżki drobno pokrojonej natki piertruszki
1 łyżka drobno pokrojonej świeżej koleandry

1. Obierz makrelę z ości i skóry. Przełóż do miksera kuchennego.

2. Dodaj resztę składników i zmiksuj. Dopraw pieprzem i solą (makrela jest słona, więc uważaj aby nie przesolić).

3. Przełóż do małej miseczki i przechowuj w lodówce.

IMG_5628

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s