Sos jabłkowo-śliwkowy z cynamonem

IMG_6065

Wspaniały sos, który świetnie nadaje się na śniadanie z jogurtem naturalnym i musli, na bagietkę z twarożkiem czy też jakkolwiek sobie życzycie. Czas wykonania to całe 20 minut – i przechowywać w lodówce około tygodnia czy też zagotować w słoiczki i przechowywać w piwnicy miesiącami.
Świetnie smakuje i na ciepło, i na zimno. Zblendowany można podawać jako coulis z np. sernikiem.

Składniki na około 9 porcji

500g śliwek pokrojonych w kostkę
350g jabłek pokrojonych w kostkę
100g miodu
2-3 łyżeczki mielonego cynamonu

Włóż wszystkie składniki do garnka, wymieszaj i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Proste!

IMG_6072

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Sos jabłkowo-śliwkowy z cynamonem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s