Pierniczki lukrem

IMG_6661

Pierniczki, które upiekłam już ponad tydziń temu robią się smaczniejsze każdego kolejnego dnia. Ponieważ foremki do wykrajania ciasteczek, które użyłam do moich pierniczków zrobionych z tego przepisu, były dość małe wyszło mi około 150 sztuk. 50 udekorowałam czekoladą, 50 lukrem i teraz jesze nie wiem czym udekoruję kolejną część moich pierniczków – może pisakami do ciasta – chyba pozwolę dzieciom sobie pomóc. 

Lukier, który zrobiłam był bardzo dobry, bo dość szybko zastygł. Trzeba było się spieszyć z posypywaniem i w tym moja Anielka była wspaniała (co nie trafiło do buzi znalazło się na pierniczkach 🙂 )

Składniki na lukier

120g cukru pudru
2 łyżki ciepłego mleka
1 łyżeczka soku z cytryny

Cytryna pomoże w zachowaniu śnieżnej bieli cukru pudru. Utrzyj wszystkie składniki na jednolitą gęstą masę. Smaruj zimne pierniczki świeżo przygotowanym lukerm. Ja używałam do tego celu pędzla.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s